aa 

 

Welkom!

Stabyhoun.nlWij zijn Massimo, Patty & Vito en we zijn de trotse eigenaren van stabyhounen Dieke, Eem & Enza. We hebben het ras jaren geleden leren kennen en we waren meteen verkocht. Toen we uiteindelijk hadden besloten om een hond in huis te nemen, was voor ons de keuze al snel gemaakt: "Het wordt een Friese Stabij". Dat werd Senna! Toen bleek dat Senna een fijn karakter had, gezond was en het goed deed op shows, zijn we na gaan denken over een nestje. Zo is het balletje gaan rollen en hebben we onze kennelnaam aangevraagd.

Onze kennelnaam
Dit werd: v. 't Brabantse Bont. Beide wonen we ons hele leven al in Brabant en eventuele pups worden dan ook op Brabantse bodem geboren. We wilden dit graag in de kennelnaam verwerken. Bont komt af van de Stabyhoun, vanwege het bonte patroon.  

Nestjes
In 2011 heeft Senna vijf zonen en vijf dochters gekregen. Daarvan is Melo bij Massimo zijn ouders blijven wonen, maar helaas is hij in 2021 overleden. Met Senna hebben wij verder geen nestjes meer gehad. In 2013 is Dieke bij ons gekomen en mei 2017 heeft zij haar eerste nest gehad. In 2019 heeft zij een tweede en laatste nestje gehad en daarvan hebben wij een dochter gehouden: Eem! De tijd was eindelijk daar waarin mijn droom werkelijkheid werd (moeder én dochter in huis; zo bijzonder!). In 2021 heeft Eem een nestje gekregen en daarvan is Enza bij Massimo zijn moeder blijven wonen. Wij hebben onze dames voor ons plezier en fokken zeer incidenteel een nestje voor behoud van het ras, waarbij karakter en gezondheid voorop staat. De komende jaren verwachten wij geen nestje meer. 

Onze honden
Senna heeft de liefde voor het ras aangewakkerd. Ze was een heerlijke, open, vrije hond en een echte knuffelkont. In 2013 kwam Dieke erbij en waar we dachten dat het niet meer knuffelig kon, deed Dieke daar een schepje bovenop. Dieke is daarnaast dol op struinen, muisjes zoeken, graven en eten! Eem deed bovenop dat knuffelen nog een schepje gehoorzaamheid. Een gehoorzame Stabij? Jazeker, Eem luistert perfect. Ze is daarnaast heel lief, zacht, open en heel sociaal. Een hond met een gouden karakter. We zijn enorm trots op onze dames, stuk voor stuk! Op de website is van alles te vinden over het ras en onze dames. Heel veel plezier met rondkijken!

Stabyhoun.nl
Nieuw
s:
18-08-2021: Eem haar pups zijn geboren, zie bij pups (Europa nest) 
22-03-2021: Ook Eem haar ellebogen zijn geröntgend en in orde! Zie hier de uitslag.
29-06-2020: Eem haar heupen zijn geröntgend. Zie hier de uitslag.
26-10-2019: Gebroken van verdriet, Senna is er niet meer, Klik hier voor meer info... 
11-06-2019: De pups zijn geboren, kijk bij Rivieren nest.


 

Stabyhoun.nl
Stabyhoun.nl

 

 

 

 

 Volg ons op de Facebook pagina van v. 't Brabantse Bont: Klik hier

Voor meer foto's zie de Facebook pagina: Klik hier