Hirundo Harvey v. 't Brabantse Bont

Roepnaam: Harvey

Harvey heette Joppe in het nest en woog 5,220 kilo met 8 weken. 
Hij is op 20 juli 2017 naar zijn nieuwe baasjes toe gegaan, naar Miran en Nadine. 
Stabyhoun.nl


Donderdag 20 Juli 2017
Stabyhoun.nlDonderdag 20 juli 2017 mochten wij Harvey dan eindelijk ophalen. Bijna een jaar hebben wij naar hem uitgekeken! Na een aandoenlijk afscheid van Dieke vertrok de reis voor Harvey naar Kerkrade. In de auto wilde hij eigenlijk alleen maar op schoot liggen en meekijken. Wij zijn tussendoor een keertje gestopt maar plassen hoefde hij niet. Vlak voordat wij thuis waren, is hij dan toch echt misselijk van de rotondes en heeft hij op de automat gespuugd. Kan gebeuren.
Eenmaal thuis heeft hij meteen kennis gemaakt met Lewis, de kat. Deze stond immers al aan de deur te wachten niet wetende dat zijn rustige leventje zou veranderden. Harvey keek echter niet echt naar hem om. Lewis besluit dan om vanaf de trap Harvey in de gaten te houden.

Stabyhoun.nl

Na een korte rondleiding binnen hebben wij de tuin verkend en de cavia’s ontmoet. De eerste plasjes vonden helaas binnen plaats. Bij het wandelen vindt hij de halsband toch wat vervelend en moet hij af en toe krabben maar verder loopt hij al heel goed mee. Beloningskoekjes vindt hij niet zo spannend. Beloning met stem vind hij veel leuker. Echt eten doet hij (nog steeds) op zijn gemak.
In de avond zijn de ouders en zus met vriend van Nadine op visite gekomen en een stel vrienden die toch echt niet meer konden wachten om hem te ontmoeten. Hij werd overladen met cadeaus.
Harvey vond de nacht in de bench maar niets en kon moeilijk zijn draai vinden met wat troostende woordjes en een beetje kriebelen om de paar uur zijn wij toch aan slapen toegekomen.

Stabyhoun.nl


Vrijdag 21 Juli 2017
Harvey is al op tijd wakker, maar wil wel nog een beetje tuttelen en doezelen. Achter de bank kun je lekker op de rug liggen. Dit zal zijn favoriete plek kunnen worden. Bij de ochtend wandeling heeft hij voor het eerst gepoept en loopt weer beter dan de dag ervoor aan de lijn. Wij zijn gestart met het voeren van wat brokjes. Een paar happen en dan is hij toch echt al klaar. Wij introduceren de brokken rustig en zijn voornemens uiteindelijk brokken en vers vlees te voeren (niet tegelijk).
Eten, spelen, slapen in willekeurig volgorde met wat wandelingetjes tussendoor. Het heerlijke leventje van een puppy.
Vandaag hebben we weer verschillende mensen op kraamvisite gehad en is Harvey weer goed verwend. Hij heeft uitgebreid met de neefjes en nichtjes in de tuin gespeeld. De speelgoedmand in de woonkamer staat overvol en de speelgoedkeuze is reuze. Hij kan het je allemaal laten zien.


Zaterdag 22 Juli 2017
De nacht verloopt beter dan die ervoor. ’s Morgens plast hij op de krant terwijl hij ons ziet. Morgenvroeg een nieuwe poging wat het plassen betreft. 
Vandaag plast hij verder de hele dag netjes achterom op het gras of tijdens de wandelingen. Poepjes vinden ook plaats tijdens het lopen. Lopen aan de lijn gaat super en hij kan al netjes zitten voor het oversteken. Hij heeft de honden van de ouders van Nadine ontmoet, het eerste contact was goed, het spelen begrijpt hij nog niet zo goed want ze maken aparte geluiden. Hij slaapt de rest van de dag veel na de drukke dag van gisteren en hondenvisite. De nacht verloopt weer wat rumoerig en een paar keer een aai over de bol stelt hem wel gerust.
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl
Stabyhoun.nl
Stabyhoun.nlZondag 23 Juli 2017
Deze ochtend gaat het eerste plasje weer mis. Snel gaan wij voor een wandeling en zo leert Harvey bij zonsopgang kennis maken met de paarden in de wei. Hij vindt het wat spannend maar wij gaan het oefenen aangezien Nadine regelmatig op de manege te vinden is en het leuk zou zijn als hij mee kan.

Ondertussen blaast Lewis, de kat regelmatig naar hem. Harvey begrijpt de hint over het algemeen en laat Lewis dan ook eigenlijk wel met rust. Lewis zal echter wat langer de tijd nodig hebben om zijn draai 'terug' te vinden. Zondagmiddag zijn de ouders van Miran op visite geweest en vriendinnen. Nog meer verwend!
Harvey is een hele lieve tevreden hond, hij lacht, knuffelt en speelt graag. Eten doet hij op zijn gemak en ook wel wanneer het hem uitkomt. Hij wil graag leren en luistert eigenlijk al best goed. Wat zijn wij trotse eigenaren. Maandag (morgen) start de puppycursus en hopen wij nog meer vriendjes te maken. Sommige potentiële hondenvriendjes, waaronder de buurhond, is hij nog niet tegen opgewassen dus daar zal hij over een tijdje kennis mee leren maken.

 


Maandag 24 Juli 2017
Afgelopen nacht na 4.00 uur heeft Harvey het voor elkaar gekregen om uit de bench te ontsnappen. Hij heeft zo hard tegen de bench aangesprongen dat deze ‘ontwricht’ is, zo zullen wij het maar noemen. Hij zat in ieder geval super vrolijk naast de bench toen wij beneden kwamen. Helaas ook met een plasje ernaast. Overdag heeft hij veel geslapen. ’s Avonds zijn wij voor het eerst naar de puppycursus gegaan. Zitten en liggen ging heel goed. Zitten hadden wij immers al goed geoefend. Halverwege de cursus had hij geen zin meer. De trainster dacht hij moe was maar hij had gewoon geen zin meer (je leert je hond snel kennen) want na de training dartelde hij vrolijk rond. Er werd een hoop gesnuffeld aan de andere honden, spelen is hij nog niet aan toegekomen.

Stabyhoun.nl


25 Juli 2017
Vannacht hebben we een deken over de bench gedaan en het lijkt wat meer rust voor hem te brengen. Brokjes eten gaat steeds beter, hij is het harde nu wat gewend. Momenteel krijgt hij 3x vers vlees en 1x per dag brokjes. Wij willen uiteindelijk naar 3x brokken 1x vers vlees. Hij eet lekker op zijn gemak. In de avond zijn wij op visite geweest bij de ouders van Nadine. zij hebben 2 Schotse terriërs en Harvey heeft ze afgelopen weekend al ontmoet. Harvey daagt veel uit maar de reuen gooien wat meer gewicht,krachten gegrom in de strijd waardoor hij het eigenlijk een beetje spannend vindt. De oudste corrigeerde eens flink en toen werd het piepen geblazen. Ze vinden elkaar in ieder geval leuk en het is even wennen hoe ze het beste met elkaar kunnen spelen.
Stabyhoun.nl

26 Juli 2017
What a night! Om 1.00 uur was Harvey klaarwakker en had hij een klein uur nodig om zich van alle gekkigheid te ontdoen. Daar sta je dan. Uitdagen, rennen, spelen, plassen, poepen en weer opnieuw. Hij heeft zichzelf goed moe gemaakt want we zijn zelf maar eens om kwart over 6 gaan kijken of hij wakker was. Hij zat rechtop maar wat slaperig in de bench en had het drooggehouden. Supertrots :) Hij heeft de hele dag zijn behoefte netjes buiten gedaan. Het weer hielp natuurlijk ook. Afgelopen dagen heeft het veel geregend en van regen nat worden vind hij toch niet zo leuk. Vandaag ook de eerste draai om zijn oren gekregen van de kat Lewis. Toch vindt Lewis hem steeds leuker worden en komt vaker kijken wat Harvey aan het doen is. Maar uitgedaagd worden houdt hij niet zo van en Lewis bepaald hoe dichtbij Harvey mag komen.


Donderdag 27 juli 
Harvey heeft vandaag zijn 9 weken inenting gehad. In een week tijd is hij een kilo bijgekomen! Hij woog 6,2 kg. Bij de dierenarts zag verder alles in orde uit. Zijn hubertusnageltjes zijn geknipt. Hij heeft geen last gehad van het spuitje.
 
In de middag heeft hij nog lekker met visite gespeeld. Labrador oma Lubbes vindt alles goed.
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl
Zaterdag 29 juli 2017
Harvey is een paar uurtjes gaan oefenen bij de Schotten van de ouders van Nadine. Er werd veel gespeeld en dat ging allemaal goed.
Maandag 31 juli 2017
2e puppycursus, zitten en liggen gaat erg goed en hij wordt graag als proefhond gebruikt heb wij het idee. Op de cursus loopt hij goed mee aan de lijn, thuis gaat hij nog veel zitten. Maar wij weten inmiddels wat tructjes. Hij heeft deze keer erg actief meegedaan en was dan ook erg moe bij thuiskomst. Hij heeft van 23.00 uur tot half 7 geslapen.
Stabyhoun.nl
Dinsdag 1 augustus 2017
De eerste volledige werkdag naar de puppydagverblijf (ouders van Nadine)
Hij vond het geweldig, heel veel gespeeld, veel verkend, soms een beetje stout en de schotten bewaken hem als hij een dutje moet doen na al dat drukke spelen.
Stabyhoun.nl
Woensdag 2 augustus 2017
De neefjes bleven vandaag slapen. Hun knuffels waren voor Harvey niet veilig. Ze hebben veel gespeeld samen en de jongens leren veel van elkaar. Erg leuk om te zien. 
Zaterdag 5 augustus 2017
Vandaag is Patty met de hele bubs op viste geweest! Wat was het gezellig maar wat was hij erna moe! Super leuk om te zien hoe de broertjes met elkaar speelde en hoe Dieke nog steeds een echte mama is. Harvey lag te slapen toen ze binnen kwamen en kwam echt even naar Nadine toe van ;’'HELP, ik ben nog niet wakker had je dat niet even kunnen zeggen?!’’ Na het spelen, en toen het eindelijk droog was, zijn we nog voor een wandeling gegaan en heeft Harvey zijn paardenvriendjes en schaapjes laten zien. Uiteraard heeft hij de rest van de dag bijna geslapen.
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl
Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl  
Zondag 6 augustus 2017
Een lekkere ochtend wandeling met de Schotten gemaakt en daarna op bezoek bij Bink de Siamees van het zusje van Nadine. Bink was erg nieuwsgierig naar Harvey, Harvey iets minder want die kon amper zijn ogen openhouden na de wandeling. ’S avonds hebben we een kijkje genomen op de manege en zijn wij erna een rondje om de vijver in Schinnen gelopen.
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl

Maandag 7 augustus 2017
Wij hebben een kofferbakmat gekocht voor als Harvey eigenlijk wat groter is. Hij is het er nog niet helemaal mee-eens. Misschien moeten we ook nog maar een rek kopen of gewoon nog oefenen. Alleen als hij moe is, blijft hij braaf zitten. Vandaag alweer de 3e puppycursus gehad. Hij doet het supergoed en de basiscommando’s zitten er al aardig in.
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl
Dinsdag 8 augustus 2017

Op dinsdag blijft Harvey nu overdag bij de ouders van Nadine. Harvey vindt dat helemaal niet erg want dan kan hij lekker de hele dag spelen met Stan en Scott.
Stabyhoun.nl
Vrijdag 11 augustus 2017

Vandaag was het aan het schoonzusje Nicole om te puppysitten. Gangster, de kat moet hij toch echt voor oppassen want die deinst echt niet terug. Hij heeft met de hond van een vriendin van Nicole gespeeld de 6 maanden oude Duck Tolling retriever Lois. Helaas zo druk dat het niet mogelijk was goed beeldmateriaal te leveren.
Stabyhoun.nl 
Zaterdag 12 augustus

Weer lekker optijd aan de wandel. Wat is het toch een plaatje.
Stabyhoun.nl
Zondag 13 augustus 2017

Vandaag stond de kennismaking met de grote vriendelijke Buddy op de planning. De bruine labrador reu van 5 jaar oud. Buddy is een en al spierbundel maar super lief voor onze Harvey. Na een lekker stuk gewandeld te hebben, hebben ze nog lekker in de tuin liggen ravotten en een beetje luieren.
’s Middag zijn de dames van het voetballen van Nadine geweest. Hij is weer goed verwend met cadeaus en koekjes.
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl