IJssel

IJssel heette in het nest Linge en gaat eind september richting haar nieuwe familie in Engeland. Voluit heet ze IJssel Scout v. 't Brabantse Bont. Ze gaat bij Simone & Richard wonen. Tot die tijd is ze eerst nog hier (tot 15 weken) en zullen wij op haar passen. Op deze pagina zullen haar avonturen komen te staan. 

Simone & IJssel (6,5 week oud)
Stabyhoun.nl


11 Augustus 2019

Sinds donderdag (8 augustus) lopen de dames hier vrij rond (sinds hun broer Juup ook uit huis is gegaan). IJssel heeft haar eerste nacht in de bench gehad. Daar moest ze nog even aan wennen. Onder licht protest ging ze toch al vrij snel slapen en 's ochtends rond half 8 kwam ze er pas weer uit. Op een matras erbij geslapen. Een geslaagde eerste nacht. Knappe meid! Vrijdagnacht was een minder goede nacht. IJssel is wel rustig geweest, maar toch wat vaker gepiept. Met wat steun en tussendoor een 'nee', heeft ze ondanks dat toch een goede nacht gehad en heb ik haar om half 8 wakker gemaakt. Vannacht heeft ze het super goed gedaan. Geen piepje tot vanmorgen 7 uur! Verder is IJssel mee geweest naar een verjaardag van mijn oma, waar ze vooral lekker heeft liggen slapen. En voor uitstapjes naar het park hebben ze nu een fiets-/wandelkar waar ze in kan, zodat we ook met Dieke kunnen lopen en IJssel in het park eruit kan en lekker even mee kan lopen. Dat gaat goed, ze lijkt de kar fijn te vinden en kijkt haar ogen uit wanneer ze er in zit. In het park gaat ze soms zelf al tegen de kar aan staan: "ik wil er weer in". Waarop ze vervolgens weer vanuit de kar alles bekijkt. Vandaag zijn we naar Jibbe geweest, samen met IJssel en Eem. Daar hebben ze dikke pret gehad met zijn drieën. Na het bezoek aan Jibbe, moesten we nog even naar de bouwmarkt om palen te halen (om de tuin puppyproof te maken). Vanuit de kar heeft IJssel ook alles rustig bekeken. Qua zindelijkheid gaat het goed. Ze heeft nog niets binnen gedaan. Knappe meid! 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl 


15 Augustus 2019

Ijssel is afgelopen dinsdag met een deel van haar nestgenoten mee geweest naar de dierenarts. Helemaal in orde en 5.5 kilo was IJssel! De bench is niet haar favoriete plaats wanneer ze daar 's avonds in gaat om te gaan slapen. Ze piept dan even zachtjes. Met een "Nee, ga maar slapen.", is ze eigenlijk direct stil en gaat slapen. Rond 6/half 7 piept ze vaak weer. Vaak proberen we dat dan toch nog even te rekken tot ongeveer 7 uur, omdat met de twee zusjes (Eem is er natuurlijk ook) ze ook direct "aan" staan als ze uit de bench gaan. Ze duiken op Dieke om te drinken, gaan vervolgens buiten plassen en direct daarop volgt het samen stoeien en spelen. Na het plassen weer terug de bench in, is bij hun geen optie. ;) Verder gaat het erg goed, ook de nachten vind ik eigenlijk heel erg goed gaan! IJssel is een lieve, aanhankelijke pup, die naast het spelen met Eem, ook regelmatig even ons opzoekt. Andere honden vindt ze wel spannend en ze kijkt ook wat meer de kat uit de boom dan haar zus. Ze heeft dan onze steun of die van haar moeder nog even nodig, maar al snel gaat ze weer op ontdekking en gaat ze weer ondernemen. Een lief dametje! 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl 


22 Augustus 2019
Afgelopen week genoeg gedaan met de dames, maar ook een aantal dagen gewoon thuis geweest en geen gekke dingen gedaan (rust is ook goed). Vorige week vrijdag zijn we bij broer Juup op bezoek geweest. In het bos hebben we even kennis gemaakt met een paard. Op zaterdag was er een verjaardag van mijn moeder, waar de dames ook mee naar toe waren én we zijn daar blijven logeren. Ze hebben het super knap gedaan! Zondag rustdag. ;) Dinsdagavond zijn we even naar het meertje vlakbij geweest. Vandaag zijn we naar Slot Loevestein geweest met Vito en de dames waren ook mee. Beide hebben het goed gedaan. IJssel is op ontdekking gegaan en vanuit de kar heeft ze vanalles bekeken en kreeg ze volop aandacht van voorbijgangers. Ze ging liggen slapen langs een box met harde geluiden en 'geweerschoten'. Naderhand weer in de kar en zijn we nog even kort bij het water geweest. Genieten! 
De nachten gingen wat minder goed met IJssel, daarom ben ik weer terug gegaan met de stappen en opnieuw begonnen (ze begon midden in de nacht heel hard te blaffen, mogelijk doordat Dieke dan even was gaan kijken en ze er uit wilde). Ik ben weer beneden gaan slapen op een matras. Dat gaat goed, ze zijn de hele nacht stil tot 7-8 uur 's morgens. Ik heb het matras in 2 dagen alweer een stuk verder kunnen schuiven zonder problemen. Op naar nog meer goede nachten! 
Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Slapen op Juup zijn favoriete plekje
Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl
Foto's van Slot Loevestein:
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl

23 Augustus 2019
Wij hadden allemaal nog een dag vrij en wilden daarom graag nog iets leuks met Vito doen. Eem en Ijssel zijn beide mee gegaan naar de dierentuin vandaag (Ouwehands Dierenpark in Rhenen), waar ook honden zijn toegestaan. Ze hebben vanuit de fiets-/wandelkar hun ogen uit gekeken en hebben een zeeleeuwenshow bijgewoond. Een hoop indrukken rijker! Ze hebben het fantastisch gedaan! Beide hebben ze rustig gezeten of liggen slapen in de kar. Een mooie dag! 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl

25 Augustus 2019
Gisteren voor het eerst naar de puppycursus. IJssel had het vooral heel erg warm en wilde het liefst in de schaduw liggen. Voor de rest heeft ze veel indrukken op gedaan en vond ze het weerzien met een deel van haar zussen en broers wel gezellig! Daarna is ze nog mee geweest op de boot, voor het eerst mee varen. Dat vond ze wel mooi! Vandaag een rustdag, na alle activiteiten van de afgelopen dagen. 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
31 Augustus 2019

Deze week heeft IJssel een rustige week gehad. Na alle activiteiten van vorige week, hebben we wat rust ingebouwd en ons werkende leven is ook weer in volle gang. IJssel en Eem houden ook elkaar wel bezig. Daarnaast liggen ze heel veel lief samen te slapen. Vandaag hebben we weer puppycursus gehad. Dat ging goed! En is een feestje, je broers en een aantal zussen terug zien! 's avonds nog even naar een watertje hier in de buurt. Met het plassen heeft IJssel deze week een paar keer een klein ongelukje gehad. Meestal net in een moment dat wij het niet in de gaten hadden. Jammer, maar niet erg. Ze doet het verder zo goed! Ook in de bench doet ze het goed. Ze gaat rond 23uur slapen en tussen 7 en 8 uur 's morgens komt ze er weer uit. Overdag zijn de dames tussendoor al 1,5-2 uur alleen en dat gaat goed. Andere honden vond IJssel erg spannend. Dat gaat steeds beter! We komen met regelmaat andere honden tegen en laten haar dan rustig wennen. Ze begint steeds losser te komen. Al met al doet ze het erg goed. Knapperd! 

Op de puppycursus
Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
3 september 2019
Afgelopen zondag is IJssel met haar zus Eem en broers Juup en Jibbe, mama Dieke en Melo naar het meertje hier vlakbij geweest. Ze hebben lekker samen gespeeld. Op maandagavond zijn we even naar de heide geweest met de dames en Jibbe. Vandaag is IJssel bij de dierenarts geweest, waar ook haar zussen Lyka en Guusje waren. IJssel weegt nu 6,9 kilo. Verder is alles goed! 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl
5 September 2019
Vandaag is IJssel voor het eerst alleen geweest, zonder haar zus. Dat was niet zo'n groot succes (blaffen!), ondanks een gevulde Kong. Ze wilde graag naar haar moeder en Senna. Dat is ook best lastig! Stapje terug dus daarmee en verder oefenen. Overdag is ze bij Gise (Massimo's moeder) geweest, samen met Melo. Dat was ook voor het eerst, zonder haar zus. Ze heeft zich prima vermaakt! 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl