Jibbe


Jibbe heette in het nest Amer en is op 5 augustus 2019 naar zijn nieuwe gezin gegaan. Voluit heet hij Amer Jibbe v. 't Brabantse Bont. Hij is bij Luke en Isabel gaan wonen. Wietze (hun vorige Stabij) mag over hem gaan waken. Heel veel plezier en geluk, lieve, mooie Jibbe! Op deze pagina zullen zijn avonturen komen te staan. 

Stabyhoun.nl 


5 Augustus 2019

Ook Jibbe is al volop op ontdekkingstocht. Hij heeft heel rustig in de auto gezeten en is nu een beetje aan het rond lopen. Zn grootste zorg is tot nu toe toch nog steeds het halsbandje ๐Ÿ˜œ
Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl  


6 Augustus 2019

Wij hebben een hele goede eerste dag en nacht gehad. Gisteren heeft Jibbe lekker alles ontdekt en het was gelijk duidelijk dat hij het liefste buiten is.Toen het rond etenstijd ging regenen en de deur naar buiten dicht ging, protesteerde hij dan ook even kort. (Drie gilletjes en 5x tegen de deur springen.)In de bench hetzelfde verhaal. Kort wat piepen en even kijken of hij eruit kon. Toen dat niet lukte ging hij zn plekje zoeken. Na 10x te zijn gaan verliggen en zijn Kong helemaal leeg te hebben gelikt. Ging hij lekker slapen. Pas om half 4 meldde hij zich voor een plasje buiten en nu net om 7 uur weer.We zijn heel tevreden :) 


7 Augustus 2019

Gisteren heeft Jibbe zich lekker vermaakt. Ook heeft hij kennisgemaakt met de oppashond (ook een stabij) van mijn ouders. Verder slaapt hij veel, vooral ergens in huis, in de tuin maar ook wel overdag in de bench. Maar toch het liefst op de tegels. En als hij wakker is, dan is hij ook echt flink ‘aan’. Hij speelt en is in huis/tuin lekker vrij. Hij springt wel tegen alles en iedereen op en ook hangt hij graag in handen en kleding. Dat vraagt nog wat aandacht, maar hoort ook wel bij pup zijn. Het wandelen ging de eerste dag erg goed, maar momenteel wil hij alleen terug naar huis. Van huis af is lastig. De komende dagen ga ik het wat vaker proberen, hopelijk helpt dat. 
Stabyhoun.nl 
8 Augustus 2019

Het wandelen ging gisteren al een beter. Tijdens de wandeling kwamen we een 12 weken oude labrador pup tegen, maar Jibbe vond hem nog wat te spannend.Ook zijn we voor het eerst op bezoek geweest bij m’n ouders, waar hij vooral veel interesse toonde in de vijver. Hij sprong er (nog) niet in gelukkig.Verder prima dagje. ‘s Avonds ging hij gelijk slapen, zonder enig gepiep. Maar toen hij vannacht om kwart voor 4 buiten was geweest en opnieuw de bench in ging, gaf hij een heel concert. Ik slaap er namelijk naast, maar omdat het zo goed ging had ik mijn matras wat verder weg geschoven. Dat vond Jibbe geen goed idee. Toen hij een seconde stil was, heb ik het matras weer terug geschoven. Waarna hij gelijk weer ging slapen. 
Stabyhoun.nl  
9 Augustus 2019

Jibbe voet zich thuis, maar dan ook echt heel thuis. Hij is erg vrij en soms zelfs flink baldadig ๐Ÿ˜œ Maar hij kan ook heerlijk knuffelen en zelf met speeltjes spelen in de tuin. Het wandelen vindt hij echt niet leuk, ja terug naar huis wel. Dan gaat hij als een speer, maar van huis komen we eigenlijk niet. We gaan het nu even in huis proberen. Vandaag wil ik ook hem even kennis laten maken met het bos. Ook Jibbe houdt nogal van graven en is daarin best volhardend ;) In onze tuin betreft het een klein stukje, daar heb ik een doek overheen gelegd. Dat werkt wel. Bij Mn ouders is dat helaas geen optie, dus daar pakken we hem weg. Waar hij het dan dus niet mee eens is ๐Ÿ˜œHet eten gaat ook goed, vanmorgen het eerste maaltje rund en eend op uit het puppypakket, dat vond hij heerlijk! Grappig genoeg kan hij het ook niet zo hebben als ik op Mn telefoon zit. Ohja, vannacht sliep hij weer goed.  Zelfs van 23.30 tot 05.45. Hij heeft nog niet in de bench geplast, maar wel eens een ongelukje in huis als ik de sleutel van de achterdeur kwijt was bijvoorbeeld ;) 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
10 Augustus 2019

We hebben gisteren voor het eerst een kort bezoekje aan een tuincentrum in de buurt gebracht. Vanuit de kar kon hij alles mooi observeren. De afgelopen nacht was niet zijn beste nacht. Om half 12 gingen we slapen, dat ging goed maar hij was wel om 1.15 en 5.20 wakker. Dat laatste vond ik echt te vroeg dus ik heb hem gewoon weer terug in dr bench gedaan. Daar was hij het niet zo mee eens. Uiteindelijk heeft hij wel nog even geslapen tot 7.15 en toen ben ik er ook maar uit gegaan ;) 

11 Augustus 2019
Jibbe's zussen op bezoek (IJssel & Eem). Dat is dikke pret om vervolgens met zijn allen in te storten. 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl
12 Augustus 2019

Ook Jibbe mag vandaag mee naar het werk. Na wat onderzoek te hebben gedaan is hij lekker gaan liggen. Afgelopen nacht was weer om 2 uur wakker. Hij piepte wat dus ik heb hem er toch maar uit gehaald om te laten plassen. Hij plast dan ook direct en daarna gaat hij weer slapen. Vannacht toch nog eens proberen om weer een nachtje door te slapen ;)
Stabyhoun.nl
13 Augustus 2019
De afgelopen 2 nachten had ik bedacht dat Jibbe toch wel door moest gaan slapen. Dat is helaas nog niet gelukt. Beide nachten meldde hij zich tussen 1 en 2 en weer tussen 4 en 5.Ik wilde het negeren, maar ik zit dan toch met de gedachte... ‘Maar wat als hij echt nodig moet?’ Hij begon ook meer te piepen. Dus dat is nog niet echt gelukt. Vanmorgen zijn we naar de dierenarts geweest voor de 9-weken enting. Daar verliep alles soepeltjes en kreeg hij van vele artsen complimenten voor z'n mooie smoeltje.
En... Jibbe is helemaal knock-out daarna. 
Stabyhoun.nl
14 Augustus 2019
Jibbe is vandaag voor het eerst mee naar een springwedstrijd geweest. Hij vond het maar rare en grote honden. Vanaf een afstandje kon hij mooi alles observeren. 
Stabyhoun.nl 
16 Augustus 2019 
Jibbe doet het erg goed, wel kan hij echt een deugniet zijn als hij speelt. Als hij iets niet mag, bijv hard in m’n handen bijten of in de bank. En ik zeg dan ‘nee’. Dan gaat hij hard blaffen en wordt hij nog wilder om toch in bijv de bank te bijten.Het aanbieden van een kauwstaafje of knuffel helpt uiteindelijk wel, maar hij kan het lang volhouden. ;)Verder heb ik nu 2 halve nachten weer in m’n eigen bed geslapen. Ook wel fijn. ‘s Avonds gaat hij gelijk liggen, ik lig dan ook nog in de buurt. Als hij slaapt loop ik dan zachtjes naar boven. Om 4 uur heb ik hem nog laten plassen en daarna wilde ik hetzelfde doen ; zachtjes naar boven. Maar ik viel zelf in slaap. Jibbe heeft af en toe wel nog een ongelukje, ook al houd ik hem 24/7 in de gaten. Vooral op het buitenkleed gaat het nog wel eens mis. Wij gaan nu pas rond 00.00 slapen, dan 4.00 plassen en half 7 meldt hij zich alweer. 
Volgende week ga ik weer aan het werk en dan zou ik ook wel door willen slapen eigenlijk. Vannacht weer een kans ๐Ÿ˜œ Verder merk ik echt dat hij steeds gemakkelijker mee aan de riem loopt, vooral als hij de weg niet kent. Hij is heel enthousiast naar vreemden en in nieuwe situaties. De eerste dagen was hij daarin wat terughoudender, nu kijkt hij minder lang de kat uit de boom ;) Hij doet het hartstikke knap ;) 
17 Augustus 2019
Afgelopen nacht ben ik voor het eerst direct naar boven gegaan nadat ik hem in de bench had gestopt. De twee avonden ervoor sloop ik de trap op als hij sliep. Hij heeft een halve minuut gepiept en toen is hij lekker gaan slapen. Tot kwart over 7 zojuist! Op naar nog meer goede nachten๐Ÿคž๐ŸผDat baldadige herken ik heel goed. Eergisteren had hij dat ook. Dan gaat heel de boel op stelten en is er even niet zoveel mee te beginnen. Al is het natuurlijk ook best een beetje grappig. ๐Ÿ˜‹

18 Augustus 2019
Gisterenmiddag is Jibbe voor het eerst mee gaan lunchen. Eerst lekker een kwartiertje gewandeld in het bos zodat hij daarna lekker kon slapen. De eerste minuten heeft hij rondom de tafel wat gesnuffel en daarna is hij heerlijk gaan slapen! Het was een succes ๐Ÿ˜ŠVerder heeft hij ook vannacht weer lekker doorgeslapen. We zijn trots op hem ๐Ÿ˜‹
En verder is het een echte knuffelkont!
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
19 Augustus 2019

Het wandelen aan de riem gaat de laatste 3 dagen met sprongen vooruit. Waar ik hem eerst uit het zicht van het huis moest tillen, loopt hij nu vanaf huis netjes mee aan de riem. Natuurlijk wel met wat snoepjes om hem te overtuigen, maar het gaat erg goed. Op de terugweg zet hij soms nog een sprint in. Als hij trekt aan de lijn ga ik stilstaan en moet hij eerst ‘hier’. Dan krijgt hij wat lekkers en lopen we weer door. Ondanks dat we dit pas 3 dagen doen, merken we wel dat hij op de terugweg nu bijna niet meer trekt. Verder was het weer mijn eerste werkdag vandaag. Gelijk de alledaagse routine opgepakt. Dat ging eigenlijk erg goed. (Wat een drukte met wandelende honden(mensen) rond kwart voor 7๐Ÿ˜œ).Verder is Luke nog een weekje thuis die hem na de ochtendroutine kan overnemen. We zijn weer trots op kleine Jibbe! 
25 Augustus 2019
Een korte update. Gisteren de eerste keer naar de puppycursus. Verder: Het slapen ‘s nachts gaat al een week erg goed. Ook onze ochtendroutine heeft hij al goed door. Jibbe is afgelopen week twee middagen gaan wennen op de dagopvang. Ze was helemaal weg van hem en vond hem super relaxed en sociaal. Erg fijn dus.Verder groeit hij lekker door en speelt hij erop los. Gisteren heb ik een mini badje opgezet, maar hij vindt er voorlopig nog niet zoveel aan. 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
31 Augustus 2019
Met ons en Jibbe gaat het erg goed. Hij groeit (waarschijnlijk net als jullie pups) als kool, je ziet hem de lucht in schieten. Verder ben ik er blij dat hij zo vertrouwd is met de bench. Ook overdag kunnen we hem er inleggen en zonder enig gepiep of gedraai gaat hij liggen slapen. Wel leg ik er naast z’n Kong, overdag altijd een oortje bij. Soms kauwt hij daar ook nog wat op en daarna valt hij in slaap.Ongelukjes binnen hebben we al zeker twee weken niet meer gehad. In de auto ging het eerst goed, maar de laatste week juist weer minder. Ondanks dat ik een goed kleed heb op de achterbank en een gordel, weet hij zich in mijn autootje over het middenstuk te lanceren waarna hij half gewurgd achter de voorstoelen hangt. Dan klik ik hem los en zit hij zo weer op de voorstoel. Dat schoot niet op. Gisteren heb ik voor een paar euro een stoffen bench bij de action gekocht. Die staat er in en direct ging het stukken beter. Verder is Jibbe een hondje die heel erg graag bijt en hard ook. We leiden hem af met speeltjes, maar als hij zo pakt dat je wel moet reageren, dan wordt hij boos en gaat hij keihard blaffen. Een hondje met een mening hebben we ๐Ÿ˜‚. Verder draait hij lekker mee in het ritme en is het een heerlijke schat waar we volop van genieten :)
3 September 2019
Eergisteren naar het strandje in Lage Zwaluwe met broer Juup en zussen IJssel & Eem. Gisteren nog een keer naar de heide met mijn zussen. Vandaag naar de dierenarts, alles goed en 7,3 kilo schoon aan de haak! 
Jibbe is erg relaxed in de bench. In het begin kostte het me misschien meer avondjes beneden dan ik had bedacht. Maar ik ben blij dat hij zo op z’n gemak is. Hij heeft nu een keer of drie, 2 á 2,5 uur alleen gezeten. Nadat hij lekker had gewandeld en gespeeld, maar hij vindt het prima. Kong en een oortje in de bench, even kauwen en dan lekker slapen. Handig die app! Wij hebben een babyfoon staan met camera. Ook fijn. De laatste paar nachten heb ik hem ‘s nachts al uit durven doen. Ik werd zelf steeds wakker van de vaatwasser i.p.v. Jibbe.
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl